П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Моспатріархат активно включається у виборчий процес: У РПЦ видали розпорядження про участь у виборах

    Лишається не так багато часу до того дня, коли в Російській Федерації пройдуть вибори до Державної Думи. С кожним днем у передвиборчий процес дедалі активніше включається Російська православна церква, архієреї якої вперто стверджують, що в Росії церква нібито відокремлена від держави.

    “Духовний фронт” вже писав, як митрополит РПЦ Сєргій (Фоміна) у Благовіщенському кафедральному соборі Воронежу 20 серпня цього року агітував парафіян підтримати на майбутніх осінніх виборах до Держдуми депутата парламенту останніх трьох скликань, члена фракції Комуністичної партії РФ Сєргєя Гаврілова.

    А згодом стало відомо про розпорядження очільника Каменської єпархії РПЦ єпископа Мефодія (Кондратьєва) про обов’язкову участь у виборах підпорядкованого йому духовенства та заклик парафіян виконати свій громадянський обов’язок.

    Фото вказаного документу опинилось у розпорядженні Credo press.

    Зображення взято з Credo press

    З тексту розпорядження випливає, що архієрей РПЦ з власної ініціативи чи після відповідного прохання влади допомагає останній забезпечити явку громадян на виборчі дільниці.

    Можна припустити, що аналогічні розпорядження були видані й в інших єпархіях та митрополіях РПЦ.

    У ситуації, що склалась, щирий подив може викликати лише той факт, що представники РПЦ продовжують заперечувати свій невід’ємний зв’язок з путінським режимом. Адже саме єдність чинної російської влади з Моспатріархатом є одним з основоположних каменів сучасного політичного устрою Російської Федерації.

    Найсвіжіше

    Популярне