Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    На Одещині біля храму ПЦУ підняли прапор України: сприятиме вихованню любові до країни

    На Одещині біля храму ПЦУ в Сараті 23 серпня підняли прапор України. Рішення було обговорено напередодні Дня Державного Прапора з парафіяльним священиком ПЦУ Владиславом Шіманом та парафіянами під час зустрічей та після Богослужіння питання.

    «…знайшли підтримку великої кількості православних земляків. Адже прапор, як і мова, наш герб – це символ нашої незалежної держави, тому ця тема була доцільною та цікавою», – йдеться на Фейсбук сторінці парафії.

    Віряни ПЦУ кажуть, що над діючими православними храмами в Чорногорії, Румунії, Албанії, Сербії, Росії, Болгарії, Греції та на Афоні теж майорять прапори тих держав, на території яких вони розташовані.

    «Вважаємо, що встановлення такого атрибуту державності біля нашого Свято-Покровського храму додасть нашим молитвам за Україну додаткової урочистості та патріотизму, сприятиме вихованню почуття любові до нашої соборної Української держави. Адже Державний Прапор України – символ державотворення, національної єдності, нашого прагнення до свободи та гідного життя…Він став символом нашої країни, втіленням національної єдності, сили духа, честі та гідності. Православна Церква України сприяє вихованню таких рис характеру своїх парафіян, молодого покоління. Ми вчимося поважати й любити свою державу, ідентифікуємо себе серед народів інших країн як справжні українці, патріоти та сильні духом особистості», – підкреслили у ПЦУ.

    Нагадаємо, РПЦвУ програла суд парафіянам Сарати, які приєднались разом із священником до ПЦУ. 

    фото: Свято – Покровський храм с.м.т. Сарата Православної церкви України
    фото: Свято – Покровський храм с.м.т. Сарата Православної церкви України

    Найсвіжіше

    Популярне