Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Глава УГКЦ про візит Варфоломія: Ви приїхали не лише до православних, але до всіх українців

    Під час зустрічі патріарха Варфоломія із членами Ради Церков (ВРЦіРО), глава УГКЦ архієпископ Святослав подарував Вселенському патріарху панагію. Також від імені всієї Ради Церков архієпископ Святослав подякував Вселенському патріарху за те, що він, як добрий пастир, відчуває і всі сучасні болі українського народу.

    «Під час вашого візиту ви пом’янули наших героїв, наших воїнів, які віддали своє життя за незалежну Україну. Ви зустрілися з кримськими татарами, з біженцями з Криму, щоб відчути їхній біль. А сьогодні ми маємо можливість розповісти вам про широке релігійне життя в Україні і відчуваємо, що ви приїхали не тільки до православних, а й до всіх українців, незалежно від їх національної, етнічної, конфесійної приналежності», – наголосив глава УГКЦ, передає сайт УГКЦ.

    Вселенський патріарх Варфоломій подарував архієпископу Святославу панагію зі своїм підписом.

    «Для мене це символічний знак того, що Материнська Церква з увагою ставиться до своєї Доньки, а ми, як Церква-Донька, з повагою ставимося до Церкви-Матері. Панагія – це знак єпископської гідності. І отримати з рук Патріарха панагію – це ознака визнання єпископської гідності не тільки для мене, а й для єпископату нашої Церкви», – підкреслив архієпископ Святослав.

    Також він подякував Константинопольському патріархату за хрещення Русі-України.

    « Ми, як Церква, що народилася в Хрещенні святого князя Володимира, дякуємо вам за світло Христового Євангелія, яке материнська Церква дарувала нам тут, в Україні. Ми з вдячністю розбудовуємо і несемо це Євангеліє. Дякую за кожну можливість із вами зустрічатися і сподіваюся, що діалог і співпраця будуть тільки розвиватися», – зауважив архієпископ Святослав.

    Найсвіжіше

    Популярне