Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Проросійський експерт заявив, що незалежна від РФ Церква розділяє Україну

    Проросійський експерт Роман Головін в ефірі медведчуківського каналу «Перший незалежний» заявив, що незалежна від Росії Церква, нібито, розділяє Україну. Він звинуватив у цьому розділенні патріарха Варфоломія.

    «Якщо ми говоримо, що ми світська держава, то абсолютно нелогічно привозити, скажімо так, церковних діячів, які будуть розділяти Україну. Це можна було б робити, якби цей фактор об’єднував велику частину українців. А насправді ми розуміємо, що це роз’єднання», – вважає проросійський експерт.

    На його думку, підтримка владою ПЦУ, яка є альтернативою для українців, що покидають Московську Церкву в Україні, є ознакою слабкості.

    Давніше із подібними заявами виступав президент РФ Владімір Путін. Він опублікував пропагандистську статтю про «один народ» та писав, що не розуміє, навіщо було Московський патріархат в Україні «відрізати по живому» від РПЦ.

    Нагадаємо, це вже не перший проросійський експерт, який незадоволений візитом Вселенського патріарха в Україну. Раніше, противники голодомору і друзі Путіна, підписали листа патріарху Варфоломію у якому просили його не приїжджати.

    Зокрема лист підписав академік НАН України Петро Толочко, який не визнає Голодомор геноцидом і раніше називав Томос «шкідливим». Він також виступав у РФ, транслюючи міфи, які підтримували путінську пропаганду; музикант та продюсер Олег Карамазов, нагороджений президентом Росії Владіміром Путіним за те, що він зміцнює відносини між російськими і українськими народами. Церемонія нагородження Карамазова пройшла в Московському Кремлі.

    Найсвіжіше

    Популярне