Вівторок, 16 Квітня, 2024
Бiльше

    Єзуїтство Путіна: «УПЦ МП» є самостійною, але навіщо її було «відрізати по живому» від РПЦ

    Відділення «Української православної церкви Московського патріархату» від РПЦ було безглуздим і здійснювалося «по живому», а «український фактор» придумали австрійські спецслужби.
    Відповідну заяву Путін зробив під час інтерв’ю російській агенції ТАСС.
    «Потрібно не забувати про те, що нас об’єднує. І не руйнувати того, що є. Скажімо, ось в церкві. Навіщо потрібно було руйнувати єдність Російської православної церкви? Ви знаєте, що ця самостійність Української православної церкви Московського патріархату, вона насправді повна, вона і досі була повна, в тому числі з точки зору обрання єрархів Української православної церкви Московського патріархату. Московський патріархат ніяк не впливав і не впливає досі на обрання єрархів Української православної церкви Московського патріарх ата. Вона насправді і так була незалежною, повністю», – заявив Путін.
    За його словами, єдине, що об’єднувало Російську православну церкву Московського патріархату і Українську православну церкву Московського патріархату, це згадка про Патріарха Московського.
    «Все! Це єдине, що. Ні, треба було обов’язково розрізати по живому. Навіщо? Ви говорите, що люди не розуміють. Та не знають цього просто! Знати будуть, будуть краще розуміти. Їм говорити про це потрібно. Що соромитися? Це що, образливо для людей? Пройшов якийсь час. В результаті того, що люди жили на кордоні з католицьким світом, з Європою, почала складатися така спільність людей, які почали сприймати себе з певним ступенем незалежності від Російської держави. Як до цього ставитися? Я вже говорив: з повагою. Але не забувати про нашу спільність», – заявив Путін.
    Також він додав, що об’єднання зусиль України і Росії дає країнам конкурентні переваги.
    «І навпаки – роз’єднання робить нас слабкіше. Особливо український фактор почав розігруватися напередодні Першої світової війни австрійською спецслужбою. Чому? Це відома справа – розділяй і володарюй. Це абсолютно зрозуміла річ. Але все одно, тим не менш, якщо так склалося і у людей, у значної частини населення в Україні виникло почуття власної самосвідомості національного і так далі, треба ставитися до цього з повагою«», – підкреслив Путін.
    Так безсоромно перекручувати історію може або невіглас, або мерзотник з конкретним планом.

    Найсвіжіше

    Популярне