Вівторок, 19 Березня, 2024
Бiльше

    Афонський монастир засудив заяви ченця, опубліковані у виданнях РПЦвУ

    Ватопедський монастир, що знаходиться на Святій Горі Афон, опублікував оголошення, в якому повідомляється, що чернець Ніл давно був вигнаний з монастиря і тому не має права використовувати назву «Ватопедський» і говорити від імені монастиря у ЗМІ.

    Нещодавно у Російській Православній Церкві раділи, що їх підтримує монах Ніл (Адезі), якого майже 10 років тому позбавили сану священника за порушення канонів Церкви. Адезі підтримав РПЦвУ заявивши, що вони повинні радіти, маючи Онуфрія (Березовського) очільником РПЦ в Україні.

    Про це передає orthodoxianewsagency.gr.

    «Його останні заяви в засобах масової інформації, які ми засуджуємо, жодним чином не відображають погляди та позиції Святого монастиря», йдеться в заяві Ватопедського монастиря.

    У Ватопедському монастирі також додали, що вони знаходяться під духовним наглядом Святого Синоду Вселенського патріархату і підтримують дії Вселенського патріарха Варфоломія.

    «Одеська єпархія не могла не знати біографію позбавленого і біглого монаха, яка не робить честі, ані йому, ані тим, хто з ним спілкується. Питання, для чого московський патріархат бреше в першу чергу своїм парафіянам, людям, які щиро вірять пропагандистам в рясах? І друге питання, чи може бути Правда там, де є брехня?», – прокоментував ситуацію архімандрит ПЦУ Софроній Чуприна.

    Нагадаємо, раніше у РПЦвУ похвалились підтримкою позбавленого священного сану монаха Ніла.

    Фото: РПЦвУ / Ніл

    Найсвіжіше

    Популярне