Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Можливі антагоністичні події: Юраш про провокації з боку РПЦвУ під час візиту Варфоломія

    У дні візиту патріарха Варфоломія до України цілком можливі масові безлади, сутички та провокації з боку російської церковної пропаганди.

    Про це виданню Credo.Press сказав голова відділу з питань етнонаціональної політики і релігій Секретаріату Кабінету Міністрів України Андрій Юраш.

    За його словами, такі акції вже фактично відбуваються.

    “Я дуже уважно спостерігав за хресною ходою, яка відбулась в Києві 27 липня. За всіма об’єктивними спостереженнями, в ній брала участь менша кількість вірян УПЦ в єдності з Московським патріархатом, ніж два роки тому. За офіційними і абсолютно об’єктивними даними, ходою пройшли 55 тисяч осіб. Звичайно, це досить багато, але просування ідеї про 350 тисяч учасників є ідеологічно мотивованим, розрахованим на зовнішній і внутрішній попит. На цьому заході я побачив десятки органічно вбудованих в концепцію ходи гасел, які націлені на протидію приїзду патріарха Варфоломія, – сказав Юраш.

    На переконання чиновника, ця хресна хода була чи то репетицією, чи то масованим попередженням напередодні візиту.

    За словами Юраша, у відповідному середовищі існують окремі некеровані сегменти, які можуть без централізованої організації, самостійно намагатися щось спробувати зробити.

    “Потрібно також не забувати, що не так давно була в нашвидкоруч створена організація “Миряни”, яка серед своїх базових задач виставляє свідому мету – протидію приїзду патріарха Варфоломія. На всіх медійних каналах звучать дуже різкі заяви окремих ієрархів, які перебувають в юрисдикції Московського патріархату, з приводу цього приїзду, в тому числі ультимативні. Одним словом, потрібно бути готовими до антагоністичним подій у цьому зв’язку”, – попередив чиновник.

    Найсвіжіше

    Популярне