Вівторок, 19 Березня, 2024
Бiльше

    Відбулась зустріч і молитва подяки в митрополії Імброса з нагоди візиту предстоятеля ПЦУ (Фото)

    12 серпня 2021 року митрополит Київський і всієї України Епіфаній у супроводі архієпископа Чернігівського і Ніжинського Євстратія, настоятеля храму Малої Софії протоієрея Петра Ландвитовича та диякона Андрія Сидора прибув паромом на о. Імброс. У порту почесного гостя з квітами зустріли митрополит Імбросу і Тенедосу Кирил, духовенство і почесні парафіяни.

    Про це повідомляє пресслужба ПЦУ.

    Після цього предстоятель ПЦУ прибув до кафедрального храму митрополії, де відбулася традиційна урочиста зустріч та подячні молитви (Доксологія).

    Митрополит Кирил висловив радість з приводу візиту гостя з України – предстоятеля Автокефальної Церкви, з метою відзначити на батьківщині Вселенського Патріарха Варфоломія 60-ліття від дня його дияконської хіротонії.

    У виголошеному грецькою мовою слові у відповідь митрополит Епіфаній подякував митрополиту Кирилу за запрошення і теплу зустріч та висловив духовну радість з приводу участі в молитві та літургії з нагоди ювілею першого серед предстоятелів Православних Церков.

    Після молитви у резиденції Імброської митрополії продовжилося дружнє спілкування. На пам‘ять про візит митрополит Епіфаній подарував митрополиту Кирилу панагію та книгу про життя Православної Церкви України.

    Найсвіжіше

    Популярне