П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Православна Церква України привітала патріарха Варфоломія з ювілеєм: «Нехай Господь супроводжує Вас»

    Православна Церква України привітала патріарха Варфоломія з ювілеєм – 60-річчям з дня висвячення його в дияконський сан.

    «Сьогодні від повноти помісної автокефальної Православної Церкви України вчергове дякуємо Вселенському Патріархові Варфоломію та щиро вітаємо його із річницею дияконської хіротонії. Нехай Господь супроводжує Вас у Ваших благочестивих діяннях і сповнює сил проповідувати Його слово», – йдеться у привітанні.

    У ПЦУ нагадали, що 60 років тому, 13 серпня 1961 року, молодий випускник Патріаршої богословської школи на острові Халкі Димитрій Архондоніс був рукоположений на диякона, напередодні отримавши нове, чернече ім’я – Варфоломій.

    Відтоді життя Варфоломія безроздільно віддане служінню Господу та людям, турботі про єдність світового Православ’я, «наведенню мостів» між націями та релігіями, відновленню історичної справедливості.

    «Два з половиною роки тому із рук Його Всесвятості Предстоятель Української Православної Церкви отримав Томос, яким було утверджено канонічну незалежність нашої Церкви», – підкреслили в ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне