Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    РПЦ приміряє на себе роль офіційного дистриб’ютора російської вакцини Sputnik V

    Російська православна церква активно включилась у процес поширення розпіареної кремлівською пропагандою вакцини від коронавірусу Sputnik V. Після того як переважна більшість країн світу відмовилась купувати в РФ сумнівної якості препарат, РПЦ почала пропонувати православним громадянам закордоном вказану вакцину на безоплатній основі.

    “Духовний фронт” інформував раніше, що в червні цього року РПЦ передала Молдовсько-Кишинівській митрополії декілька тисяч доз російської вакцини. Втім, успіх цієї піар-кампанії не вражає – серед молдовського духовенства віднайшлось не більше 10% охочих ввести собі скандальний препарат.

    І от, на початку серпня цього року стало відомо про ще одну партію Sputnik V, який, з благословення РПЦ, вирушив за кордон – цього разу, замовником виступила Казахстанська митрополія РПЦ, яка має отримати 10800 доз “чудотворної” вакцини.

    “Від душі бажаю, щоб ця вакцина зберегла здоров’я наших співвітчизників і укріпила їх фізично”, – цитує “Регнум” слова митрополита Астанійського і Казахстанського РПЦ Алєксандра (Могильова), який запевнив, що вакцина буде передана місцевій владі Алма-Ати.

    Цілком логічно можна припустити, що така акція не має іншої мети, окрім подальшого піару російського препарату та забезпечення Росії іміджу надавача гуманітарної допомоги світового рівня. Справа в тому, що ситуація з вакцинацією населення у Казахстані на порядок вища, аніж в самій Росії.

    Станом на 5 серпня в Казахстані повністю вакцинованими є 22% населення, а хоча б одну дозу отримали понад 30% громадян. У Росії, на противагу, ці цифри заледве сягають 18% та 25% відповідно.

    Імовірно, для путінського режиму сучасної РФ це той самий випадок, коли піар та імідж важливіший за життя та здоров’я власних громадян. А РПЦ надає Кремлю всю потрібну допомогу, щоб задобрити чинну владу і здобути собі частку слави міжнародних благодійників.

    При цьому нагадаємо, архієреї РПЦ самі зробили найкращу антирекламу російському препарату. Задекларована Кремлем “висока якість” вакцини Sputnik V викликає сумніви навіть серед духовенства Мосптатріархату. Відомо, що після того, як у березні 2021 року Московська патріархія повідомила про успішну вакцинацію патріарха Кіріла (Гундяєва), він продовжує перебувати у практично цілковитій самоізоляції.

    Найсвіжіше

    Популярне