Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    РПЦ провела у Молдові акцію протесту та молебень проти вакцинації

    3 серпня 2021 року десятки вірян Молдавської митрополії Російської православної церкви провели акцію протесту поблизу пам’ятника Штефана чел Маре у центрі Кишиніва, після чого помолились біля будівлі Уряду Молдови.

    Відомо, що з ініціативи так званих православних юристів, віряни та духовенство РПЦ виступили проти обов’язкової вакцинації в Республіці Молдова та дискримінації невакцинованих громадян. Віряни тримали плакати з написами: “Хочемо бути інформовані, а не насильно вакциновані”, “Стоп обов’язковій вакцинації”.

    Примітно, що офіційно Молдавська митрополія РПЦ на словах рекомендує дотримуватись рекомендацій закладів охорони здоров’я і, за першої нагоди, вакцинуватись, пише “EurAsia Daily”. Та не офіційно, це не завадило духовенству РПЦ провести акції протесту.

    Також відомо, що в червні цього року РПЦ провела потужну піар-кампанію передавши Молдовській митрополії близько 4000 доз російської вакцини сумнівної якості Спутнік V. Та навіть серед молдовського духовенства віднайшлось не більше 10% охочих ввести собі препарат, який повністю являється результатом роботи кремлівської пропаганди.

    Наостанок зауважимо, що Міністерство охорони здоров’я Республіки Молдова заявляє про необхідність вакцинувати щонайменше 70% громадян держави. Саме за такої умови, на думку медиків, може сформуватись колективний імунітет населення. На момент публікації відомо про імунізацію приблизно 17% молдован. Прогнозується, що акція протесту проти щеплень, проведена у Кишиневі вірянами і духовенством РПЦ, може дещо сповільнити процес вакцинації через зростання кількості так званих “антивакцинаторів”.

    Найсвіжіше

    Популярне