П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    У Моспатріархії підтвердили, що РПЦ силоміць утримує “єдність” українців, білорусів та росіян

    Російська православна церква є тією організацією, яка забезпечує родючий ґрунт для улюбленого міфу кремлівської пропаганди про “одін народ” українців, білорусів та росіян.

    Таку тезу підтвердив своїми висловами очільник відділу зовнішніх церковних зв’язків Московського патріархату митрополит Іларіон (Алфєєв) в етері програми “Церковь и мир”, пише “Взгляд”.

    Російський архієрей, вкотре звинувативши українську владу в “русофобії” та “спробах переписати історію”, заявив, що завдяки РПЦ, зв’язок трьох народів не вдастся зруйнувати ніколи.

    “Не зважаючи на політичні турбуленції, що відбуваються зараз, у нас спільна, єдина історія, і особливо яскраво це проявляється, коли звертаємо свій погляд на події історичної важливості, у тому числі, коли днями всі разом згадували Хрещення Русі”, – промовив єрарх.

    “1033 роки пройшло від цієї події, а ми продовжуємо зберігати наше церковне єдинство. Політичні обставини змінюються, а зв’язок між трьома братськими народами – російським, ураїнським, білоруським – збережеться назавжди, і він забезпечується, у тому числі, церковним єдинством, яке нікому не дано зруйнувати”, – запевнив митрополит Іларіон (Алфєєв).

    Як ще один фантастичний доказ, так званої єдності народів, він нагадав, що очільник РПЦ патріарх Кіріл (Гундяєв) цього року привітав з Днем Хрещення Русі президента України Володимира Зеленського та президента Білорусі Аляксандра Лукашенка.

    Як можна зрозуміти з промови Іларіона (Алфєєва), саме завдяки “церковній єдності”, яку забезпечує РПЦ, у Кремлі усвідомлюють власне беззаперечне право здійснювати окупацію українських територій, підтримувати терористичні організації на території України, зухвало втручатись у внутрішні справи Білорусі та вчиняти низку інших міжнародних злочинів проти двох сусідніх суверенних держав.

    Більш того, єрарх РПЦ фактично запевнив, що такий вектор своєї діяльності Моспатріархат зберігатиме і надалі.

    Принагідно нагадаємо, 27 липня 2021 року, народний депутат України від проросійської партії ОПЗЖ Ілля Ківа прямо підтвердив антиукраїнську сутність проведеної напередодні “хресної ходи” у виконанні духовенства та вірян РПЦвУ з нагоди Дня Хрещення Русі.

    Політик назвав ходу репетицією державного перевороту, який буде здійснено восени руками духовенства та вірян РПЦвУ за підтримки проросійських політичних сил та інформаційної підтримки проросійських ЗМІ.

    Найсвіжіше

    Популярне