П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    «Контрольна перевірка наших сил»: Терористи «ДНР» подякували РПЦвУ за хресну ходу в Києві

    28 липня в залі «кабінету міністрів ДНР» відбулася нарада керівництва угруповання з представниками РПЦвУ. Основну місію під час наради виконували «міністр закордонних справ ДНР» Наталія Ніканорова і «уповноважений з прав людини» Дар’я Морозова, яку ЗМІ вже не раз приписували до МГБ-ФСБ.

    На нараді також були присутні російські куратори від ФСБ і ГРУ МО РФ, а також були запрошені 12-15 служителів РПЦвУ Донецької єпархії та якихось невідомих служителів, можливо з Росії. Власне, вся нарада була присвячена саме їм, пише автор Telegram-каналу «Вольнодумец».

    Спочатку Наталія Ніканорова привітала всіх з вдало проведеними святкуванням 1033-ї річниці з дня Хрещення Русі. Від імені ватажків «ДНР» вона висловила велику подяку священнослужителям «за добре організовану хресну ходу парафіян в самій “ДНР”, в Донецькій і Луганській областях, в тому числі на підконтрольній Україні території та в цілому в Україні».

    Вона зазначила: «Ця хода з’явилася контрольною перевіркою наших сил перед можливими загрозами і своєрідним підсумком нашої підготовки до демонстрації наших зусиль по єднанню наших прихильників і всіх росіян в Україні. Нас підтримує дуже багато людей в Україні й хода в Києві це наочно показала».

    Не менш прямо висловився один з московських кураторів ФСБ. Він був дуже задоволений проведеною хресною ходою. Сказав, що вона пройшла на дуже хорошому організаційному рівні.

    «Хресну ходу РПЦвУ в Києві підтримав уряд, на високому рівні забезпечив порядок і безпеку під час ходи. Це дозволило продемонструвати єднання народів України й Росії навколо найбільшої і впливової церкви в Україні — РПЦ», — сказав представник ФСБ.

    Ну, а щоб служителі Донецької єпархії й надалі були слухняні ФСБ, він передав священнослужителям від Московського патріарха Кіріла (Гундяєва) подяку і кожному — велику коробку з якимись подарунками.

    Ну а сам «глава ДНР» Пушілін теж підметушився і 28 липня оголосив про заснування в «ДНР» «державної нагороди» – «ордена Святого Володимира». Треба ж примазатися до свята країни, яку вони зрадили і від якої відмовилися, але оскільки Путіну приснилося щось про «один народ», то потрібно святкувати.

    У своїй дірі вони можуть все що завгодно святкувати і засновувати, вони ж ніким не визнані. А ось владі, яким ворог висловлює подяку, слід задуматися.

    Якщо хресний хід в день Хрещення Русі 28 липня не відбувся з міркувань безпеки через коронавірус, то чому напередодні (27 липня) на ходу московської церкви це не поширюється? 

    Джерело: Інформаційний спротив

    Найсвіжіше

    Популярне