Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Український політик Бога не боїться, але переживає, що батюшка скаже: Експерт пояснив слабку протидію деструктивній діяльності РПЦ

    Український експерт з управління, виконавчий директор Центру спільних дій Андрій Андрушків прокоментував події навколо багатотисячної хресної ходи духовенства та вірян Російської православної церкви в Україні (УПЦ МП) та висловив власну думку з приводу слабкої протидії деструктивній діяльності Московського патріархату в Україні.

    Коментар Андрушківа оприлюднило видання “Gazeta.ua” з посиланням на його допис у Фейсбук. Наводимо окремі тези озвучені експертом.

    Для багатьох цих людей поїздка в Київ в ці дні – частина суспільно-культурного життя, яке вони собі обрали, бо Конституція і закони України дають їм таке право. Вони знаходять в цьому радість, набуваються на цілий рік.

    Водночас, все це не відміняє того факту, що РПЦ – ворожа організація, яка працює в інтересах країни-агресора. Купа прикладів про поширення ворожих наративів, ворожої пропаганди, я вже мовчу про періодичні схрони зі зброєю в священнослужителів.

    Але з цим не мирянки в хустках мають боротися, а правоохоронні органи та СБУ. Але щось тиша. Можливо, тому, що добра половина політичного естеблішменту хрестила своїх дітей в РПЦ, а інша була на тих хрестинах хресними. А український політик і державний діяч, як відомо, Бога не боїться, але дуже переживає що батюшка скаже.

    Нагадаємо, 27 липня 2021 року, народний депутат України від проросійської партії ОПЗЖ Ілля Ківа прямо підтвердив антиукраїнську сутність проведеної напередодні “хресної ходи” у виконанні духовенства та вірян РПЦвУ.

    Політик назвав ходу репетицією державного перевороту, який буде здійснено восени руками духовенства та вірян РПЦвУ за підтримки проросійських політичних сил та інформаційної підтримки проросійських ЗМІ.

    Найсвіжіше

    Популярне