Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Вже 28 липня Кабмін може призначити наближеного до РПЦвУ Юрія Решетнікова на посаду заступника голови Держетнополітики

    Як повідомляють власні джерела “Духовного фронту” Російська православна церква в Україні (УПЦ МП) намагається прискорити процес проведення конкурсу та призначення на посаду заступника голови Державної служби з етнополітики та свободи совісті Юрія Решетнікова, який давно відомий своєю прихильністю до вказаної релігійної організації, центр управління якої перебуває на території держави-агресора.

    Протоєрей РПЦвУ Микола Данилевич і Юрій Решетніков

    При цьому співбесідники “Духовного фронту” повідомляють, що відсутність активних заходів протидії проросійським силам з боку очільниці відомства Олени Богдан спричинили виникнення дійсно сприятливих умов для призначення на посаду її заступника особи, яка, без сумніву, лобіюватиме інтереси РПЦвУ, впроваджуючи вигідні для “русского міра” ініціативи в етноконфесійній сфері.

    Важливо, що РПЦвУ та її куратори з Кремля намагаються прискорити процес – Кабінет Міністрів України може провести фінальну стадію конкурсу та розглянути кандидатуру Юрія Решетнікова на заміщення вказаної вище вакантної посади вже 28 липня – коли відзначається 1033 річниця Хрещення Руси-України. У такий спосіб, куратори з Москви намагаються домогтись, щоб це призначення, окрім очевидної стратегічної важливості для РФ, мало й неабияке символічне значення.

    Нагадаємо, Юрій Євгенович Решетніков відомий прихильністю до Російської православної церкви в Україні та “русского міра”. Його небезпідставно називають креатурою керуючого справами РПЦвУ (УПЦ МП) митрополита Антонія (Паканича) та мецената цієї релігійної структури Вадима Новинського.

    Юрій Решетніков очолював Державний комітет України у справах національностей та релігій у 2009-10 роках. Брав участь в організації візиту патріарха Кіріла (Гундяєва) до України.

    З часом він фактично став спікером офіційних та неофіційних медійних структур РПЦвУ, підтримуючи їхні позиції та критикуючи позицію української влади щодо Моспатріархату в Україні.

    Також Решетніков виступав із критикою законопроєкту про військове капеланство, мовляв, він обмежує можливості доступу представників РПЦвУ до українських військових, які, між іншим, воюють на Донбасі саме проти російських Збройних сил та проросійських терористичних організацій “Л/ДНР”.

    Найсвіжіше

    Популярне