П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Реванш РПЦвУ: Наближений до митрополита РПЦвУ Юрій Решетніков висувається на керівну посаду в Держетнополітики

    23 червня 2021 року було оголошено конкурс на посаду заступника Голови Державної служби з етнополітики та свободи совісті.

    Згідно з оприлюдненим списком кандидатів, до участі в конкурсі на заміщення вакантної посади допущено п’ять осіб, пише “Главком”.

    Дані: nads.gov.ua
    Дані: nads.gov.ua

    І якщо перші чотири кандидати виглядають технічними, то остання кандидатура викликає неабиякий інтерес.

    Юрій Євгенович Решетніков відомий прихильністю до Російської православної церкви в Україні та “русского міра”. Його небезпідставно називають креатурою керуючого справами РПЦвУ (УПЦ МП) митрополита Антонія (Паканича) та мецената цієї релігійної структури Вадима Новинського.

    Юрій Решетніков очолював Державний комітет України у справах національностей та релігій у 2009-10 роках. Брав участь в організації візиту патріарха Кіріла (Гундяєва) до України.

    З часом він фактично став спікером офіційних та неофіційних медійних структур РПЦвУ, підтримуючи їхні позиції та критикуючи позицію української влади щодо Моспатріархату в Україні.

    Також Решетніков виступав із критикою законопроєкту про військове капеланство, мовляв, він обмежує можливості доступу представників РПЦвУ до українських військових, які, між іншим, воюють на Донбасі саме проти російських Збройних сил та проросійських терористичних організацій “Л/ДНР”.

    На підставі вказаного, можна з високою долею імовірності припустити, що Решетнікова просувають на вказану посаду представники духовенства Моспатріархату та лобісти РПЦвУ.

    Чим може загрожувати призначення на посаду заступника голови Державної служби з етнополітики та свободи совісті відвертого прихильника “русского міра” та противника українського православ’я напередодні візиту Вселенського патріарха Варфоломія І до України, нагадувати немає сенсу.

    Найсвіжіше

    Популярне