Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Скандальновідомий митрополит РКЦ у Львові знову відзначився: Призначення духовенства показово відбулось польською

    Призначення духовенства Львівської дієцезії Римо-Католицької Церкви відбувалося польською мовою. У цьому можна пересвідчитися, передивившись трансляцію засідання, яке відбулось у четвер, 22 липня. Зокрема, були призначені настоятелі, адміністратори, вікарії тощо, передає “Релігійна правда”.

    Головував на зустрічі архієпископ-митрополит Львівський, голова Конференції римо-католицьких єпископів України Мечислав Мокшицький. Він є поляком, втім добре знає українську.

    Нагадаємо, що римо-католицькі дієцезії (єпархії) в Україні, в тому числі і у тимчасово окупованому Криму, канонічно входять до складу Львівської митрополії, очолюваної одіозним польським єпископом Мечиславом Мокшицьким, який користується авторитетом серед єпископату Польщі та відомий своїми антиукраїнськими висловлюваннями.

    У вересні 2020 р. архієпископ Мечислав Мокшицький заявив, що український націоналізм – це одна з найсерйозніших проблем Римо-католицької церкви на Сході. За словами львівської інтелігенції, що написала тоді відкритого листа, такі заяви Мокшицького демонструють недружнє ставлення до України як держави, до українського народу та церкви.

    Найсвіжіше

    Популярне