Вівторок, 19 Березня, 2024
Бiльше

    Росія потребує більше солдатів та вірян: У РПЦ пропонують вивести аборти з системи медичного страхування

    Учасники Загальноцерковного з’їзду з питань соціального служіння Російської православної церкви ухвалив документ, яким пропонує заборонити аборти по системі обов’язкового медичного страхування. Також у документі запропоновано низку заходів з підтримки високої народжуваності та багатодітних родин, пише “Коммерсантъ” з посиланням на пресслужбу РПЦ.

    Представники духовенства вважають, що в Росії може бути використаний досвід Німеччини у питанні регулювання абортів. Там аборт оплачується за рахунок страховки лише у випадках соціальних, медичних рекомендацій, а також, з причин крайньої бідності жінки, що підтверджено документально.

    На додачу, РПЦ пропонує запровадити обов’язкове консультування соцпрацівниками жінок, які бажають зробити аборт, заборонити федеральним законодавством лікарям пропонувати зробити аборт, зобов’язати жінок, які хочуть зробити аборт, робити УЗД-візуалізацію та прослуховування серцебиття плоду тощо.

    Окрім цього, російські православні скрєпоносці наполягають, що всі члени багатодітних родин повинні мати спеціальні посвідчення, а щомісячна допомога таким сім’ям має бути збільшена за принципом “чим більше дітей – тим більша виплата на кожну дитину”.

    На додачу, клірики вважають за необхідне започаткувати інститут розподілу опіки, що передбачав би можливість розподілу опікунських повноважень між фізичними особами, між фізичними особами та некомерційними організаціями.

    Останнє нововведення містить пряму зацікавленість РПЦ у подальшому втручанні в процес навчання і виховання російської молоді, паралельно отримуючи на таку діяльність чималі гранти з бюджету РФ.

    Нагадаємо, російські патріоти та скрєпоносці, на чолі з РПЦ, давно виступають за заборону абортів, називаючи цю медичну процедуру вбивством не залежно від терміну вагітності.

    “Духовний фронт” писав раніше, що роспатріоти намагаються переконати уряд РФ оголосити багатодітні сім’ї пріоритетом, а метою демографічної політики має стати “православний російський мільярд”.

    В цілому, зацікавленість Кремля та РПЦ у “православному мільярді” цілком зрозуміла – адже це означатиме ще більшу кількість солдат, готових помирати захищаючи “русскій мір” у різних куточках нашої планети, та ще більше вірян, які заповзято наповнюватимуть казну архієреїв РПЦ, у тому числі, особисту казну предстоятеля цієї релігійної організації.

    Найсвіжіше

    Популярне