П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Для Слов’янського вікаріатства Вселенського патріархату вперше висвячений священик

    10 липня Слов’янське православне Вікаріатство з архіпастирським візитом відвідав глава Грецької Православної Архієпископії Америки архієпископ Елпідофор, який очолив Божественну літургію в Бруклінському Іоанно-Предтеченському соборі в Нью-Йорку. Богослужіння звершили трьома мовами: церковнослов’янською, англійською та грецькою.

    Про це повідомляє сайт Слов’янського вікаріатства.

    За Літургією архіпастиреві співслужили: Вікарій Слов’янського вікаріатства архімандрит Олександр (Беля), настоятель собору протоієрей Олександр Беля, клірики вікаріатства протоєреї Михайло Гуцул, Василь Деяк та Іоанн Спасюк, протодиякон Ростислав Задорожний і Петро Уткін, диякон Георгій Хіро, гості з Архієпископії диякони Філофей Томчевскій і Варфоломій Меркадо.

    Після Великого входу відбулась хіротонія у священника протодиякона Ростислава Задорожного. Перед цим архієпископ Елпідофор звернувся до отця Ростислава зі словами настанови, в якому зазначив: «Як пресвітер Церкви, дорогий отець Ростислав, ви приєднаєтеся до небесного сонму і додасте свій голос до їх голосу, здійснюючи Святу літургію <…> Ви покликані до їх чистоти серця і ясності бачення. Будьте сміливими у своєму служінні й завжди вірте чистоту і ясність нашої Святої Православної віри».

    Найсвіжіше

    Популярне