П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Митрополит РПЦ поїхав у США вакцинуватись – ЗМІ

    Голова ВЗЦЗ МП митрополит Іларіон (Алфєєв) прибув 9 липня до Сполучених Штатів Америки. У російському православному середовищі Америки поширюється неофіційна інформація про те, що однією з можливих цілей цього візиту є вакцинація проти коронавірусу.

    Про це повідомляє кореспондент Порталу «Credo.Press».

    Станом на вечір 10 липня на офіційному сайті ВЗЦЗ Моспатріархату не було розміщено жодної інформації про настільки важливу поїздку голови Відділу.

    У блозі Свято-Миколаївського кафедрального собору РПЦ МП в Нью-Йорку з’явилося сповіщення, що 11 липня, в Неділю 3-ю після П’ятидесятниці, собор відвідає митрополит всієї Америки і Канади Тихон (Моллард) (Православна Церква Америки, – автокефалія якої не визнається всіма церквами, через надання її від РПЦ) і митрополит Волоколамський (РПЦ) Іларіон (Алфєєв), які разом здійснять літургію. На наступний день, 12 липня, на свято святих першоверховних апостолів Петра і Павла, митрополит Іларіон в тому ж соборі сам очолить літургію. На офіційному каналі собору в YouTube планується пряма трансляція богослужінь.

    З моменту відкликання з США кілька років тому єпископа РПЦ МП Іоанна (Рощина) патріарші парафії в цій країні позбавлені безпосереднього архієрейського оформлення. Під час частої зміни предстоятелів Православної Церкви в Америці, автокефалія якої частково визнана «світовим православ’ям», митрополит РПЦ Іларіон розглядався як один з кандидатів в предстоятелі.

    Нагадаємо, кілька днів тому Іларіон (Алфєєв) спричинив у РПЦ новий скандал. Він відмовився причащати невакцинованих вірян, через що деякі священники взагалі відмовились причащати всіх людей в тому числі вакцинованих.

    Найсвіжіше

    Популярне