Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Гроші на пропаганду і війну: Компанії “кухаря Путіна” Євгєнія Прігожина отримали державних контрактів ще на 30 млрд. рублів

    Компанії російського бізнесмена Євгєнія Прігожина, відомого як “кухар Путіна”, виграли низку конкурсів і уклали державні контракти загальною сумою у 29 мільярдів 800 мільйонів російських рублів, повідомляє “Каспаров.ру”.

    “Руссоцкапітал”, “Верона”, “Комбінат дошкільного харчування”, “Школяр-ЮЗ” та “Вілмап”, власником яких є наближений до президента РФ Владіміра Путіна бізнесмен, з кінця травня до початку липня виграли 29 з 35 конкурсів і тепер будуть виконувати постачання харчування у школи та коледжі Москви.

    “Каспаров.ру” нагадує, компанії “кухаря Путіна” з 2011 року займаються постачанням харчування у навчальні заклади та державні установи по всій території Росії. Структурами Прігожина укладено державних контрактів на сотні мільярдів російських рублів.

    У розрізі вказаного, варто нагадати, що частина фінансів, які Прігожин заробляє виконуючи державні контракти, йдуть на фінансування так званої “фабрики тролів” та приватної військової компанії “Вагнер”, бійці якої брали участь у збройних конфліктах в Сирії, Африці та східних областях України.

    Нагадаємо, Євгєній Прігожин (рос. Евгений Викторович Пригожин) – російський бізнесмен, ресторатор, власник кейтерингового бізнесу, засновник “фабрики тролів з Ольгіна”, одна з ключових фігур в російсько-українській інформаційній війні. У 1979 році був засуджений до умовного терміну за статтею “крадіжка”, а в 1981 році – до 12 років позбавлення волі за статтями КК “розбій”, “шахрайство”, “втягнення неповнолітніх у заняття проституцією”.

    Прігожин тісно пов’язаний з Дмітрієм Уткіним – російським офіцером спецназу ГРУ, підполковником запасу, який виступає засновником “ПВК Вагнера”, має позивний “Вагнер”. У червні 2017 року США запровадили санкції проти Дмітрія Уткіна як глави “ПВК Вагнера”.

    “ПВК Вагнера” – російська військова структура, що комплектується найманцями, створена 2013 року. Брала участь у бойових діях у низці конфліктів, зокрема на території Донецької та Луганської областей України на стороні Росії, в Сирії на боці союзника Росії режиму Асада, в Судані.

    Найсвіжіше

    Популярне