П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    ГО «Миряни» далі жаліється владі на «порушення конституційних прав» РПЦвУ

    Лише кілька днів тому віряни РПЦвУ від ВРУ мітингували за об’єднання України з Росією та за московського царя Романова, а священники Моспатріархату в Криму благословляли зброю юних російських окупантів. Тепер проросійська ГО «Миряни» ніяк не може змиритись із візитом патріарха Варфоломія та законом про унормування Московської церкви в Україні. Жалітись на «порушення конституційних прав» пішли до радника голови Офісу президента Михайла Подоляка представники вищезгаданої ГО «Миряни».

    Про це звітують на офіційному сайті РПЦвУ.

    «Підсумком нашої зустрічі є те, що ми налагодили відкритий та прямий діалог із владою, а також домовилися про співпрацю у майбутньому», – зазначили у ГО «Миряни».

    У РПЦвУ чудово розуміють, що всі суди руйнують їхню брехню про «порушення конституційних прав» і тому вони вирішили жалітись Голові ОП, а не пішли до суду. Всі ж суди стоять на стороні парафіян, які шляхом голосування більшості вирішують змінити підпорядкування Московській церкві. З початку надання Томосу понад 600 парафій і десятки священників і монахів покинули РПЦ в Україні.

    Щодо перейменування, то потрібно сказати, що ГО «Миряни» не турбує «перейменування» їхньої Церкви в Криму і ОРДЛО. Там таке перейменування вважається «благословенним», адже використовується офіційною церковною владою РПЦвУ на документах та підписах.

    Нагадаємо, 15 червня віряни РПЦвУ і члени ГО «Миряни» прийшли до Офісу президента жалітись на законопроєкти про унормування назви РПЦ в Україні. Захід освітлювало проросійське видання «Страна.уа», а також агенти російської розвідки.

    У РПЦвУ пояснили, що мітингували під ОП і ВРУ «заради релігійного миру» і проти візиту патріарха Варфоломія. «Миряни» РПЦвУ заявляли журналістам, що вони належать до Московського патріархату, але стоять «проти перейменування УПЦ».

    Найсвіжіше

    Популярне