П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Пропозиція зробити день окупації Криму “загальнонаціональним святом” Росії спровокувало непорозуміння в лавах РПЦ

    “Духовний фронт” вже писав, що у Росії запропонували зробити святкування окупації Криму Російською Федерацією загальноросійським святом. Про це заявив радник спікера Держдуми, політичний філософ, перший заступник голови Синодального відділу зі зносин Російської православної церкви з суспільством і ЗМІ Алєксандр Щіпков. Діяч назвав окупацію українського півострова “Днем возз’єднання з Росією”.

    Пройшло небагато часу, і в лавах РПЦ віднайшлись представники духовенства, які розкритикували формулювання пропозиції, висловленої Алєксандром Щіпковим. Як інформує “Credo press”, ігумен Пьотр Мєщєрінов у власному блозі висловив позицію, що у церковному відношенні Крим являється єпархією Української православної церкви (Московського патріархату), відтак, на його думку, такі пропозиції має висувати саме УПЦ МП, а не РПЦ.

    “Чи уповноважений пан Щіпков робити такі заяви? Чи не виходить так, що пан Щіпков зіштовхує і підставляє патріарха Кіріла і митрополита Онуфрія? Навіщо йому це потрібно?”, – цікавиться ігумен Пьотр Мєщєрінов.

    Непорозуміння, яке виникло між Алєксандром Щіпковим та згаданим ігуменом РПЦ, цілком зрозуміле.

    Ігумен Пьотр Мєщєрінов до кінця витримує заходи конспірації і вміло видає філію Російської православної церкви в Україні, що відома під назвою УПЦ МП і керівництво якою здійснює митрополит Онуфрій (Березовський), за самоврядну церковну структуру, відділену від Москви.

    На противагу, Алєксандр Щіпков прямо назвав речі своїми іменами і чітко вказав, що РПЦвУ, або так звана УПЦ МП, є нічим іншим, аніж невід’ємною частиною РПЦ.

    Тож коментар ігумена Пєтра Мєщєрінова можна сприймати, як нагадування забудькуватому Щіпкову, що свою роль треба грати на сто відсотків і продовжувати про людське око видавати УПЦ МП (РЦПвУ) за незалежну від Москви, самоврядну православну церкву.

    Найсвіжіше

    Популярне