Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    В Івано-Франківську скульптор створив модель пам’ятника Івану Павлу ІІ

    Скульптор Данило Книшук створив модель пам’ятника Святому Папі Івану Павлу II. Публічна експозиція моделі присвячена до 20-ї річниці візиту папи до України, пише Ратуша.

    За словами скульптора, однією з найвизначніших подій у житті нашої країни став візит Івана Павла ІІ в Україну 23-27 червня 2001 року.

    «Я досліджував пластичні рішення існуючих пам’ятників в різних куточках світу, а також вивчав пам’ятники, які створювались іншим святим і Папам. Мені хотілося, щоб образ легко і по-новому б сприймався та звеличувалась душа від споглядання, – розповів скульптор. – Вважаю, образ має заспокоювати та надихати людей творити добро. Щоб людина думала про вічне, ідеальне».

    Данишо Книшук також додав, що Папа вибачався за помилки минулого, просив прощення за помилки церкви і був канонізований у 2014 році.

    Нагадаємо, у Канаді облили фарбою пам’ятник Івану Павлу ІІ і спалили два старовинні храми РКЦ. Напруження зросло, після того, як знайшли рештки 215 дітей у канадській школі-інтернаті. ООН вимагає від Ватикану пояснення.

    Найсвіжіше

    Популярне