П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    У червні ПЦУ освятила 13 нових храмів у різних куточках України

    Кількість громад Православної Церкви України зростає щомісяця. У 13 різних куточках України єрархи ПЦУ освятили або заклали наріжні камені нових храмів.

    «Це свідчить про те, що Церква жива, вона зростає, міцніє, розбудовується. І не зважаючи на те, що наші опоненти усіляко ворогують проти єдиної канонічної в Україні Церкви і проти Бога, вони лють воду на Божий млин, тим самим укріплюючи нашу помісну Церкву і гуртуючи людей довкола Христа Спасителя і нашого Предстоятеля Митрополит Епіфаній Слава Богу за все!», – про це пише на своїй сторінці  у Фейсбуці архімандрит ПЦУ Софроній (Чуприна).

    • 4 червня архієпископ Вінницький і Тульчинський Михаїл в селі Семенки Немирівського району звершив чин заснування храму на честь святого апостола і євангеліста Іоана Богослова.
    • 5 червня у с. Зарічани Житомирського району єпископ Житомирський і Овруцький Паїсій звершив чин освячення хреста під місце майбутнього храму на честь свт. Миколая Чудотворця.
    • 6 червня митрополит Львівський і Сокальський Димитрій відвідав с. Солонка де звершив чин освячення храму на честь Архистратига Божого Михаїла.
    • 6 червня в смт Рокитне було звершено освячення наріжного каменя та закладено капсулу з благословенною грамотою в підмурки храму на честь св. рівноапостольного князя Володимира. Богослужіння очолив митрополит Вінницький і Барський Симеон. Співслужили митрополит Переяславський і Вишневський Олександр, архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон, єпископ Житомирський і Овруцький Паїсій, єпископ Ужгородський і Закарпатський Варсонофій.
    • 6 червня в м. Хмельницький Митрополит Київський і всієї України Епіфаній звершив чин освячення храму на честь Святого Духа
    • У Миколаївській військовій частині 3039 Національної гвардії України митрополит Миколаївський і Богоявленський Володимир та митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан звершили чин освячення каплички на честь свят. Миколая Чудотворця.
    • 11 червня єпископ Хмельницький і Кам’янець-Подільський Павло у військовій частині А1788 звершив чин освячення наріжного каменю на місці будівництва нового храму на честь святого благовірного гетьмана Петра (Конашевича-Сагайдачного).
    • 13 червня в с. Новоградівка єпископ Одеський і Балтський Афанасій звершив чин освячення новозбудованого храму на честь св. вел. муч. Димитрія Солунського.
    • 13 червня митрополит Львівський і Сокальський Димитрій в с. Забужжя звершив чин освячення храму на честь свят. Миколая Чудотворця.
    • 22 червня керуючий Дрогобицько-Самбірською єпархією архієпископ Яків звершив чин освячення храму на честь Святого Духа в с. Бачина.
    • 25 червня в м. Біла Церква Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній освятив наріжний камень на місці будівництва храму архангела Гавриїла.
    • 26 червня, єпископ Хмельницький і Кам’янець-Подільський Павло звершив освячення храму на честь Святого Духа, що у селі Березове.
    • 28 червня митрополит Луцький і Волинський Михаїл відвідав місто Берестечко Горохівського деканату де звершив освячення нижнього храму на честь усіх волинських святих.

    Крім того, у зоні ООС єпископ Варсонофій освятив дві каплички для військовослужбовців 128 окремої гірсько-штурмової бригади.

    Найсвіжіше

    Популярне