Середа, 27 Березня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній освятив місця під новий храм у Білій Церкві та нагородив військовослужбовців

    Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній відвідав з архіпастирським візитом Білу Церкву, де звершив освячення місця під будівництво храму на честь Архангела Гавриїла та заклав у фундамент пам‘ятну капсулу.

    Його Блаженству співслужили настоятель парафії протоієрей Іван Кречківський, благочинний Білоцерківського району протоєрей Микола Гопайнич та місцеве духовенство, повідомляє пресслужба ПЦУ.

    Звертаючись до присутніх, митрополит Епіфаній висловив переконання, що з допомогою Господньою цей храм невдовзі відкриє свої двері, щоби наповнитися людьми, які отримуватимуть тут невидиму благодать Божу, ніби з цілющого джерела.

    Згодом предстоятель ПЦУ відвідав храм Покрови Божої Матері, де на подвір’ї у співслужінні настоятеля протоієрея Миколая Гопайнича та запрошеного духовенства відслужив молебень, а також відзначив українських воїнів, лікарів і волонтерів церковними нагородами.

    Разом з громадою молився і Білоцерківський міський голова Геннадій Дикий.

    «Сьгодні ми підносимо молитву за нашу Батьківщину і за кожного воїна, лікаря й волонтера. Усі, хто роблять добрі справи заради ближніх і заради Батьківщини – заслуговують на шану та подяку. Ми складаємо єдине тіле і саме в єдності зможемо здолати російську агресію, пандемію та усі інші виклики. Працюймо разом задля розбудови нашої незалежної Церкви і Держави!», – зокрема сказав Митрополит Епіфаній.

    Найсвіжіше

    Популярне