Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Єпископат ПЦУ освятив капличку для Миколаївських нацгвардійців

    У Миколаївській військовій частині 3039 Національної гвардії України відбулось відкриття та освячення військової каплички.

    Це завжди радісний, урочистий та величний день, бо в житті кожної віруючої людини Божий дім займає центральне і неповторне місце, – йдеться на сторінці військової частини НГУ у Фейсбуці.

    Чин благословення і освячення військової каплички на честь Святого Миколая Чудотворця очолив керуючий Миколаївською Єпархією митрополит Миколаївський і Богоявленський Володимир та голова Синодального управління військового духовенства митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан (Яременко) у співслужінні  військових капеланів військових частин Південного ОТО та духовенства миколаївської єпархії ПЦУ.

    «Самим життям доведено, що ні моральність, ні патріотизм, не можуть відродитися на ґрунті бездуховності. Саме тому колектив військової частини послідовно і цілеспрямовано веде роботу по збагаченню духовності військовослужбовців», – такими словами митрополит Миколаївський і Богоявленський Володимир завершив освячення.

    Під час свого виступу начальник Південного Одеського територіального управління генерал-майор Олег Підлубний зазначив, що вже невдовзі до каплички на честь Святого Миколая Чудотворця можуть приходити військовослужбовці та члени їх сімей, можуть помолитися, подякувати Всевишньому чи попросити у нього допомоги, запалити свічку, віддавшись думками про найпотаємніше.

    Ще у 2019 році через необхідність духовної підтримки військовослужбовців, розпочалося будівництво каплички на території частини. До втілення цього проєкту долучилися багато меценатів, які зробили свій вагомий внесок у встановлення каплички.

    «Ми завжди на варті спокою громадян і під час вихідних днів, і релігійних свят, тому військовослужбовці не завжди мали змогу відвідувати храм аби звернутися з молитвою до Господа. Тепер капличка буде повсякчас відкрита для особового складу частини і кожен гвардієць зможе помолитися у цих святих стінах перед заступанням на службу, адже віра – це справжній дороговказ для кожного гвардійця. Це, в свою чергу, значно сприятиме вихованню у особового складу високого патріотичного почуття та підвищить бойовий дух», – розповів командир військової частини 3039 полковник Олександр Оксенюк.

    Нагадаємо у Києві капелани ПЦУ освятили нову капличку для військовослужбовців. Також капелани ПЦУ і десантники вшанували своїх побратимів, які загинули у небі над Луганськом у червні 2014-го.

    Найсвіжіше

    Популярне