П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Капелани ПЦУ і десантники вшанували своїх побратимів, які загинули у небі над Луганськом у червні 2014-го

    Дніпровські десантники вшанували пам’ять бойових побратимів, які загинули в небі над Луганськом. Молитву за спокій душ військовослужбовців звершили капелани ПЦУ та інших конфесій.

    Про це повідомляє Служба зв’язків з громадськістю 25 окремої повітрянодесантної бригади ДШВ ЗСУ.

    14 червня 2014 року, о першій годині ночі, під час бойового польоту в небі над Луганськом, російсько-терористичними військами був збитий військово-транспортний літак Іл-76 МД. На його борту перебували 40 військовослужбовців 25 повітрянодесантної бригади та 9 членів екіпажу 25 бригади транспортної авіації Повітряних Сил з Мелітополя. Десантники летіли на допомогу своїм побратимам, які тримали оборону Міжнародного аеропорту «Луганськ».

    Джерело: 25 Окрема Повітрянодесантна Дніпропетровська Бригада

    Цього року, 14 червня, у річницю однієї з найстрашніших трагедій, у селищі Гвардійське Дніпропетровської області, на території 25-ї окремої повітрянодесантної бригади ДШВ ЗС України відбулося вшанування пам’яті загиблих воїнів на борту літака Іл-76 МД.

    Разом з особовим складом бригади, вшанувати пам’ять героїв прийшли рідні та друзі загиблих воїнів, керманичі Черкаської ОТГ, міста Новомосковськ, Дніпра та області, духовенство, представники національної гвардії, національної поліції та ДСНС.

    Героїв вшанували хвилиною мовчання, і покладанням квітів до пам’ятного знаку загиблим десантникам.

    «Ми з перших днів війни пліч-о-пліч з нашими військовими. Підтримуємо, лікуємо, допомогаємо, інакше бути не може! Бо саме Ви, щит, який надійно захищає життя кожного українця! Ви-герої сьогодення! Ми ніколи не забудемо величі подвигів загиблих»,- звернулася до присутніх Радник Голови обласної Ради з питань АТО ООС Тетяна Губа.

    Найсвіжіше

    Популярне