Вівторок, 19 Березня, 2024
Бiльше

    Митрополит ПЦУ освятив новий храм на Львівщині на честь Миколая Чудотворця

    Митрополит Львівський і Сокальський Димитрій з архіпастирським візитом відвідав Кам’янка-Бузьке благочиння, під час якого звершив чин великого освячення храму на честь святителя Миколая Чудотворця у с. Забужжя та відправив першу Божественну Літургію.

    Про це повідомляє пресслужба Львівсько-Сокальської єпархії ПЦУ.

    При зустрічі у самому храмі слово виголосив настоятель храму протоєрей Миколай Єрмішин: «Люди довгий час дуже хотіли мати свій храм, і 24 серпня 2010 року почали зводити той маленький храм який є поруч, і за місяць часу ми відслужили першу літургію – на Возджвиження Чесного Хреста Господнього там відбулася перша повноцінна літургія в 2010 році. Але люди не покидали бажання мати гарний храм, які мають сусідні парафії, і 14 червня 2014 року почали копати фундамент на тому місці де ми стоїмо. І рівно через чотири роки і шість місяців повстав храм і в ньому з благословення покровителя нашого святителя Миколая Мир-Лікійського від 19 грудня 2018 року тут вже у цьому храмі в якому ми стоїмо відбулась перша літургія. Сьогодні владико, дуже велична для нас подія. Ми просимо Вашого благословення, помоліться за наших парафіян, освятіть престіл, освятіть храм і благословіть наших парафіян на ще багато праці і здобутків в цьому храмі. Іс полла еті Деспота!».

    Перед Божественною Літургією владика звершив чин освячення престолу та храму. Під час чину освячення митрополит Димитрій спільно з духовенством та вірянами звершив урочистий хресний хід церковним подвір’ям з часточкою святих мощів, а стіни святині були окроплені святою водою.

    Після цього розпочалася Божественна Літургія, яку очолив митрополит Димитрій у співслужінні духовенства єпархії.

    Співи богослужіння виконував хор села Велике Колодно “Народний аматорський колектив” імені Євгена Козака.

    З нагоди архіпастирських відвідин та за заслуги перед Українською Православною Церквою й побожним народом Високопреосвященний митрополит Димитрій відзначив церковними відзнаками фундаторів та будівничих храму і найбільш діяльних членів парафіяльної громади.

    Найсвіжіше

    Популярне