П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Глава МЗС РФ звинуватив держави Заходу в атаці на основи світових релігій та пообіцяв покарати за санкції

    Російська газета “Коммерсантъ” опублікувала статтю міністра закордонних справ Російської Федерації Сєргєя Лаврова про принципи світового урядування, пише “Капсаров.ру”.

    У статті очільник зовнішньополітичного відомства РФ розкритикував позицію колективного Заходу після, нібито, конструктивного діалогу Джо Байдена та Владіміра Путіна. За його словами, після зустрічі у Женеві представники європейських держав засипають ЗМІ заявами про посилення тиску на Росію та висування офіційній Москві нових вимог.

    Лавров здивував гучною заявою, що метою Заходу є примусити Росію відмовитись від зростання свого економічного та зовнішньополітичного впливу та діяти у руслі політики західних держав.

    “Нарощуючи санкції та інші заходи незаконного тиску на суверенні уряди, Захід насаджує тоталітаризм у світових справах, займає імперську позицію у відношенні інших держав: у себе вдома запроваджуйте потрібну модель демократії, а у зовнішніх справах про демократію не переймайтесь, ми все вирішимо самі, поводьте себе смирно, а то покараємо”, – зухвало пише Сєргєй Лавров, на думку якого епоха п’ятисотрічного домінування колективного Заходу невідворотно згасає.

    На додачу, Лавров заявив про ідеологічну несумісність між Росією і Заходом.

    “В школах низки західних держав дітей переконують, що Ісус Христос був бісексуалом. Спроби адекватних політиків відмежувати дітей від агресивної пропаганди ЛГБТ наштовхуються на войовничі протести у “просвітленій Європі”. Йде атака на основи всіх світових релігій, на генетичний код ключових цивілізацій планети”, – переконаний очільник зовнішньополітичного відомства РФ.

    Найсвіжіше

    Популярне