Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    У єпархії РПЦ в Ніжині заявили, що їх побили «радикали»

    Після того, як у Ніжині віряни РПЦвУ побили матір загиблого героя АТО, єпархія РПЦвУ опублікувала звернення, в якому звинувачує радикалів у нападі на «хресну ходу» Моспатріархату.

    «У зв’язку зі спробою перешкоди традиційному Хресному ходу… десятки вірян (РПЦвУ, – ред.) підготували звернення до правоохоронних органів щодо скоєння низкою радикально налаштованих осіб кримінальних правопорушень», – повідомляють у єпархії РПЦ в Ніжині.

    Водночас в єпархії не коментують ситуацію із побиттям матері загиблого героя АТО.

    Нагадаємо, 24 червня в місті Ніжин, що в Чернігівської області, так звана «хресна хода» вірян Російської православної церкви в Україні (Московський патріархат), перетворилась на провокацію проти пам’яті Героїв Небесної Сотні та побиття матері загиблого героя АТО.

    Зазначають, що Ніжинська єпархія РПЦвУ (УПЦ МП) свідомо пішла на загострення міжконфесійного протистояння, домагаючись багатолюдної «маніфестації русского міра» в центрі міста.

    Проходячи повз меморіал Героям АТО, адепти Московського патріархату агресивно поводились, нападали на людей, які тримали плакати проти пропаганди «русского міра».

    Найсвіжіше

    Популярне