Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    Російські православні радикали виступили проти вакцинації

    Представники російського православного радикального руху “Сорок сороков” виступили категорично проти тотальної вакцинації від вірусу COVID-19. На думку радикалів, такі дії містять ознаки схожості з експериментами на людях у концтаборах Другої світової війни, пише “Islam news”.

    Повідомляється, що координатор руху “Сорок сороков” Андрєй Кормухін, який раніше називав щеплення “причастям сатани”, висловився проти проведення, за його словами, примусової вакцинації. Нічого дивного в його заяві, в цілому, немає, оскільки очолюваний ним рух давно притримується конспірологічної версії про походження коронавірусу та регулярно поширює недостовірну інформацію про шкідливість вакцин.

    На думку “сороковців”, усі вакцини на сьогодні є експериментальними. Апелюючи до статей Нюрнберзького кодексу, згідно з яким усі досліди на людях повинні проводитись виключно на добровільних засадах, Кормухін порівняв нинішню кампанію вакцинації з експериментами на людях, які проводились у концтаборах під час Другої світової війни.

    Представники руху “Сорок сороков” також нагадали, що всі члени Міжсоборної присутності Російської православної церкви наполягають на тому, що люди повинні мати свободу вибору під час прийняття рішення про вакцинацію. При цьому, будь-який поділ людей на щеплених та нещеплених є неприпустимим.

    “У зв’язку з цим вважаємо, що ми, як чада церкви, маємо право слідувати зазначеній позиції церкви і відмовитись від примусової вакцинації через релігійні причини”, – заявили активісти радикальної організації “Сорок сороков”.

    В цілому, позиція активістів руху є досить правильною і чітко відображає потреби сучасного російського суспільства. Втім, думку “сороківців” варто було б розвинути. Для утвердження скрєп та поширення духовності серед росіян, заборона на вакцинацію громадян Росії повинна бути закріплена у Конституції РФ. Поряд з цим, протокол лікування російських православних віруючих і духовенства РПЦ від ковіду повинен містити виключно немедикаментозне лікування, а саме, регулярне причастя, відвідування літургій та, про всяк випадок, сповідь.

    Принагідно нагадаємо, організація “Сорок сороков” створена Андрєєм Кормухіним і позиціонується як об’єднавча платформа для православних громадян з активною позицією. Налічує понад 27 тисяч членів. Рух виступає проти “кольорових революцій”, проти ЛГБТ, жорстко протидіє діяльності неправославним релігійним організаціям (свідки Єгови, протестанти, саєнтологи). Підтримує російську агресію у відношенні України. У 2015 році переправляли на окуповані Росією території Донецької та Луганської областей “гуманітарну допомогу”. Ідеологія організації містить окремі ознаки неонацизму. “Сорок сороков” та її члени неодноразово відзначені російськими державними відзнаками та нагородами РПЦ.

    Найсвіжіше

    Популярне