Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Проросійські вандали осквернили пам’ятник Шевченку в Копенгагені

    У столиці Данії – Копенгагені – проросійські вандали осквернили пам’ятник видатному українському поету і митцю Тарасу Шевченку, обмалювавши його у кольори російського прапора.

    Про це ввечері, 21 червня, повідомляє українське посольство в Данії.

    «Ймовірно в ніч на понеділок 21 червня 2021 року, напередодні футбольного матчу Данія-Росія, було сплюндровано пам’ятник українському генію – Тарасу Григоровичу Шевченку у м. Копенгаген. Великий Кобзар був розфарбований у російський триколор, а на постаменті скульптури можна було побачити вже давно відомі елементи російської пропаганди», – йдеться у повідомленні посольства.

    Посольство категорично засудило цей прояв вандалізму та провокацію проти України.

    «Цей ганебний випадок в черговий раз демонструє цивілізованому світу, що російська агресія проти України реальна. Жодної «громадянської» війни в Україні немає, а є лише злочинні дії Кремля, які переслідують все святе для кожного Українця у будь-якому куточку світу», – зазначили в посольстві.

    Українське посольство звернулось до правоохоронних органів Данії, щоб розпочати негайне розслідування та покарати винних.

    «Недругам України нагадуємо в черговий раз: «Крим – це Україна», а Український дух не зламати», – підкреслили в українському посольстві.

    Найсвіжіше

    Популярне