Неділя, 21 Квітня, 2024
Бiльше

    Бунтівний екс-схиігумен РПЦ Сєргій Романов, який перебуває під арештом, відмовився від адвокатів

    Позбавлений сану, відлучений від церкви, нині арештований колишній схиігумен Російської православної церкви Сєргій Романов, якому висунуто обвинувачення за трьома статтями Кримінального кодексу РФ: ч.3 ст. 110.1 (Схиляння до самогубства), ч.3 ст. 148 (Порушення права на свободу віросповідання) та ч.1 ст. 330 (Самоуправство), відмовився від послуг двох своїх адвокатів.

    “URA.RU”, посилаючись на дописи прихильників екс-схиігумена у telegram, повідомляє, що бунтівний клірик написав листа, у якому заявляє про відмову від двох адвокатів – Романа Ровєрі та Ніни Авєріной. При цьому, Романо перерахував низку причин, які підштовхнули його до такого рішення.

    Захисники екс-схиігумена Сєргія, за його ж словами, без згоди підзахисного виступали публічно, формуючи громадську думку, яка відрізняється від переконань самого Романов. Протягом п’яти з половиною місяців адвокати відвідали його в слідчому ізоляторі всього чотири рази, і не виконали при цьому жодного прохання Сєргія Романова.

    Окрім цього, Ніна Авєріна зробила публічну заяву про стан здоров’я арештованого екс-клірика, яка не відповідає дійсності. На додачу, Сєргій Романов звинуватив адвокатів у затягуванні процесу ознайомлення з матеріалами справи, що призводило до продовження арешту.

    Інший адвокат Павєл Бабіков, який захищає Романова з моменту затримання, не став коментувати рішення свого клієнта. Він обмежився заявою, що наступного тижня буе де завершене ознайомлення з матеріалами справи, після чого слідчий передасть її з обвинувальним висновком до прокуратури на затвердження.

    Нагадаємо, екс-схиігумен Сєргій Романов, який тривалий час зберігав контроль над Середньоуральським монастирем, перебуває під арештом з 29 грудня 2020 року. Незадовго до цього, його було позбавлено сану та відлучено від церкви. Наприкінці травня 2021 року Арбітражним судом Свердловської області Середньоуральський монастир було остаточно визнано власністю РПЦ.

    Найсвіжіше

    Популярне