Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Після “явки” Путіна з патріархом Кірілом та митрополитом Тіхоном, повноваження останнього суттєво зросли

    Синод Російської православної церкви, засідання якого відбулось у московському Даніловому монастирі 17 червня цього року, повернув Сретенську духовну академію, що на Луб’янці у Москві, під контроль її засновника митрополита РПЦ Тіхона (Шевкунова), який є наближеною особою до президента РФ Владіміра Путіна.

    Про це пише “Credo press” з посиланням на журнали засідання Священного Синоду РПЦ.

    Кадрові зміни були запроваджені після того, як декілька днів тому Владімір Путін з патріархом Кірілом (Гундяєвим) та митрополитом Тіхоном (Шевкуновим) разом відвідали Третьяковську галерею. Тоді російські ЗМІ та оглядачі зауважили, що такі зустрічі проводяться не просто так, тому найближчого майбутнього можна очікувати на зміни у житті РПЦ.

    Зміни не забарились.

    У повідомленні йдеться, що виконувачем обов’язків ректора Сретенської духовної академії призначили креатуру митрополита Тіхона (Шевкунова) протоєрея Вадіма Лєонова. На додачу, Синод також погодив відкриття Псково-Печерської духовної семінарії, ректором якої призначено все того ж митрополита Тіхона (Шевкунова).

    І хоча зазначені зміни, на перший погляд, не видаються кардинальними, “чудодійність” явки Владіміра Путіна з архієреями РПЦ у Третьяковській галереї заперечувати марно, а РПЦ вкотре підтвердила власну (не)відокремленість від держави.

    Найсвіжіше

    Популярне