П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Путін провів явку з двома архієреями РПЦ у музеї. Росіяни сушать голови у роздумах для чого

    У неділю, 12 червня, з нагоди Дня Росії президент РФ Владімір Путін відвідав Третьяковську галерею у компанії предстоятеля Російської православної церкви патріарха Кіріла (Гундяєва) та митрополита Тіхона (Шевкунова).

    “Credo press”, з посиланням на блог Ніколая Мітрохіна, пише, що росіяни потопають у здогадках про причини та наслідки згаданої зустрічі у музеї.

    “Два дні тому Путін сходив з патріархом та митрополитом Тіхоном (Шевкуновим) до Третьяковської галереї. Неймовірно цікаво для чого – помирити? Обговорити можливість відставки Кіріла та заміни його на Тіхона? Обговорити можливість підвищення Тіхона всередині РПЦ (зараз його статус аби який), щоб він міг у майбутньому претендувати на патріарший пост? інше? Версій багато, на жодній з них наполягати неможливо”, – написав блогер.

    Такі роздуми Ніколая Мітрохіна та багатьох росіян не є безпідставними. Інформація про напруження стосунків між патріархом Кірілом (Гундяєвим) та митрополитом Тіхоном (Шевкуновим) циркулює в медіа-просторі протягом багатьох років. Раз-по-раз у ЗМІ з’являлись повідомлення про наміри Кремля замінити предстоятеля РПЦ на наближеного до Путіна Тіхона.

    Втім, справжній зміст розмови президента РФ з двома найбільш впливовими архієреями РПЦ наразі лишається загадкою.

    Найсвіжіше

    Популярне