Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Терористи “ЛНР” у Білорусі допитали Рамана Протасевіча. МЗС України вимагає від Мінська офіційних пояснень

    Так звана “Генеральна прокуратура” терористичної організації “ЛНР” оприлюднила заяву про проведення слідчих дій із затриманим у Мінську колишнім головним редактором Telegram-каналу Nexta, опозиціонером Раманом Протасевічем. Посольство України в Мінську звернулося до білоруської влади за офіційними поясненнями ситуації.

    Про це в коментарі “Главкому” заявив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

    “Ніякої “генпрокуратури “ЛНР” не може бути за визначенням. Фактичний контроль на тимчасово окупованих територіях в Луганській області здійснює окупаційна адміністрація Російської Федерації. Повідомлення про проведення “слідчих дій” в Білорусі слід розглядати в контексті намагань РФ надати підпорядкованим їй незаконним угрупованням хоч якоїсь псевдосуб’єктності. Це лише підтверджує, що операцію із примусовою посадкою літака Ryanair та затриманням Рамана Протасевіча розіграно за російським сценарієм”, – підкреслив співробітник дипломатичного відомства.

    На думку чиновника, РФ продовжує цілеспрямовану діяльність, спрямовану на позбавлення Республіки Білорусь суверенітету та максимально її затягнути в свій геополітичний порядок денний.

    “Таке зближення безумовно посилює ризики для України. І воно буде враховане під час ухвалення нашою державою подальших рішень із захисту інтересів національної безпеки. На доручення міністра закордонних справ Дмитра Кулеби посольство України в Мінську звернулося до білоруської влади надати офіційні пояснення”, – зауважив Олег Ніколенко.

    Принагідно нагадаємо, до складу групи “дізнавачів” з терористичної організації “ЛНР”, які вирушили до Білорусі для допиту Рамана Протасевіча, входить одіозний діяч Олексій Селіванов.

    Згідно з інформацією Центру “Миротворець”, Селіванов Олексій Сергійович займається антиукраїнською пропагандою, при цьому, підтримує тісні зв’язки з Російською православною церквою в Україні (УПЦ МП).

    Він значиться як засновник і отаман Міжнародної громадської організації “Вірне козацтво”, яку було створено у співпраці зі ще одним фігурантом “Миротворця” митрополитом РПЦвУ Гедеоном (Хароном). “Козацтво” ж запам’яталося своєю участю в антимайдані під час Революції Гідності, а також вихованням низки терористів, які воюють на Донбасі в лавах окупаційних російських збройних формувань.

    Найсвіжіше

    Популярне