П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Проповідник «руского міра» та власник Porsche: чим ще відомий Гедеон Харон

    Окрім захоплення землі в історичному заповіднику під охороною ЮНЕСКО, про що ми писали у попередньому матеріалі, єпископ РПЦвУ Гедеон «прославився» заявами про «міжусобну брань» та «громадянську війну» на українській землі, створення загону бойовиків, а також дорогими машинами та квартирами у власності.

    Проповідник «руского міра» в Україні та за кордоном

    Нещодавно Гедеон Харон провів богослужіння в якому знову завів стару платівку про «міжусобну брань» в Україні.

    Варто зазначити, що авторство цієї «молитви» належить московському патріарху Кірілу, який постановив читати (повний текст за посиланням) її у всіх храмах РПЦ та РПЦвУ ще 2014 року.

    Те саме Гедеон Харон проповідував і коли перебував у Сполучених Штатах. Під час візиту до Сан-Франциско, він «підгодовував» прихожан місцевого храму тухлими штампами російської пропаганди.

    Виступаючи перед священиками і парафіянами храму, Гедеон розповів їм про «розкол» в Україні і «громадянську війну», в ході якої вбивають «російських людей», які представляють «один народ». Він також попросив молитися за його «велику батьківщину», яка, судячи з його поясненням, є колишня Російська імперія чи СРСР.

    «Кремлівсько-народний «дипломат» в рясі, який «щоденно бореться» в Україні, розповідає в Америці про єдиний народ і громадянську війну», – прокоментувала американську «відеопроповідь» Харона журналістка Ярослава Міщенко.

    «Даний клірик читає проповідь, як я розумію, в Сан-Франциско, в якому говорить про єдину батьківщину, про багатостраждальній Україні, про громадянську війну, знаючи, що це не громадянська війна. Знаючи, що церкву хочуть перенести, знаючи, що буде Томос. Це типовий випадок ідеологічної диверсії … Потрібен механізм, який дозволяє висилати штатних службистів ФСБ на батьківщину. Треба щось придумати», – написала Міщенко.

    Показово, що після того як відео з єрессю Гедеона про «один народ» і «громадянську війну» в Україні почали активно репостити користувачі соцмережі, американський любітелель «руского міра» видалив його зі своєї сторінки.

    Але це не заважає йому далі розповсюджувати меседжі російської пропаганди. На цьому відео він говорить, що «После того, что власть предыдущая, #антиукраинская, #антинародная, милостью Божией, исчезла…появился свет в конце тунеля.»

    У списках «Миротворця»

    Свого часу Харон опинився у списках «Миротворця» разом з проросійським пропагандистом Олексієм Селивановим.

    Відомо, що Харон разом з Селивановим причетні до створення організації «Вірне Козацтво». Селіванов служить в російських окупаційних військах на Донбасі і періодично погрожує Києву бліцкригом і взяттям. Участь Харона в створенні «козацтва» зафіксовано в реєстрі громадських організацій, а в інтернеті збереглися статті та фотографії.

    «Козацтво» ж запам’яталося своєю участю в антимайдані під час Революції Гідності, а також вихованням низки терористів, які воюють на Донбасі в лавах окупаційних військ.

    В аскетизмі не помічений

    Журналісти також з’ясували, що Харон володіє двома квартирами і двома дорогими автомобілями – Porsche Cayenne і Volksvagen Multivan. Вартість машин оцінюють, приблизно, в 1-1,5 мільйонів гривень кожну.

    «Є у мене що завгодно. Це ж моя особиста справа. Я не питаю, що у вас є. У мене є можливості, у мене є друзі, у мене є фонд. Оформлено на фонд. Люди мені допомагають. Один подарував на день народження, другий… Ну я ж не купив їх за церковні гроші, за свічки. Це ж смішно! Їде собі і їде. Так радій же з цього! Заздрість – страшна річ», – прокоментував Харон походження автомобілів.

    Він також володіє двома квартирами в Києві. Одна знаходиться на вулиці Луначарського, площею більше 100 кв. м. Друга – на Софійській Борщагівці, площею 57 кв. м.

     

     

     

    Найсвіжіше

    Популярне