Вівторок, 19 Березня, 2024
Бiльше

    Екс-схиігумен РПЦ Сєргій Романов не планує повертатись до Середньоуральського монастиря

    Позбавлений сану та відлучений від церкви колишній схиігумен Російської православної церкви Сєргій Романов, який перебуває під арештом, не має намірів повертатись до Середньоуральського монастиря на честь ікони Божої Матері “Спорительниця хлібів”, контроль над яким він утримував протягом тривалого часу.

    Про це інформує “Рамблер/Новости“.

    “Я не буду повертатись до цегли монастирської. Господь Бог не в колодах, а у ваших серцях”, – заявив він, пояснивши своє рішення тим, що обитель полишили насельниці та насельники.

    “З вигнанням насельників з монастиря пішло те, заради чого монастир створювався – сестринська, монаша молитва за Росію, її владу та воїнство, і за весь світ”, – цитують слова бунтівного екс-схиігумена.

    Нагадаємо, Сєргій Романов був затриманий у ніч проти 29 грудня 2020 року. Йому висунуто обвинувачення за ч.3 ст. 110.1 (Схиляння до самогубства), ч.3 ст. 148 (Порушення права на свободу віросповідання) та ч.1 ст. 330 (Самоуправство) Кримінального кодексу РФ. Свою провину колишній клірик РПЦ не визнає.

    26 травня цього року Арбітражним судом Свердловської області було прийняте рішення, яким Середньоуральський монастир остаточно визнано власністю РПЦ.

    Найсвіжіше

    Популярне