Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній звершив чин освячення храму в Хмельницьку

    Під час першосвятительського візиту до Хмельницького Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 6 червня звершив освячення храму на честь Святого Духа, що у житловому масиві «Дендропарковий» та очолив у ньому Божественну літургію.

    Про це повідомляє Духовний Фронт України з посиланням на офіційний сайт ПЦУ.

    Предстоятелю Православної Церкви України співслужили митрополит Івано-Франківський і Галицький Іоасаф, архієпископ Тернопільський і Кременецький Нестор, архієпископ Вишгородський Агапіт, єпископ Хмельницький і Кам’янець-Подільський Павло, єпископ Шепетівський Адріан, настоятель храму протоієрей Вадим Якімов та запрошене духовенство.

    За богослужінням Митрополит Епіфаній відзначив настоятеля храму черговою священничою нагородою – правом носіння хреста з прикрасами і вручив йому іменний хрест Предстоятеля.

    Після прочитання Євангелія Предстоятель виголосив першосвятительське слово проповіді. Віряни миолились за припинення коронавірусної епідемії.

    На завершення відправи предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній вручив фундаторам храму церковні нагороди та привітав громаду.

    Своєю чергою єпископ Павло та отець Вадим подякували Його Блаженству за візит та спільну молитву.

    Після богослужіння Митрополит Епіфаній поспілкувався з журналістами.

    Найсвіжіше

    Популярне