П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    В Україні можуть створити загальноєвропейський російськомовний канал для захисту континенту від російської пропаганди

    Роль захисту європейського інформаційного простору від шкідливої російської пропаганди цілковито міг би виконувати російськомовний телеканал з базою в Україні, який би вів трансляцію на всю територію континенту.

    Таку позицію озвучив віцепрем’єр-міністр – міністр з реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков під час онлайн-виступу на круглому столі під егідою Центру Європейської Політики (EPC), пише “Укрінформ”.

    “Інструментом захисту Європи від пропаганди та дезінформації міг би стати загальноєвропейський російськомовний телеканал. І його базу можна було б створити саме в Україні. Ми маємо фахівців, досвід, розуміння, з ким ми маємо справу, і немає мовного бар’єра”, – підкреслив посадовець.

    На додачу, Олексій Резніков додав, що Україна посилює формат підтримки мовлення на окупованих Росією територіях і прилеглих до них районах.

    “Спочатку на ці території через пропагандистські медіа контрабандою занесли ворожу ідеологію, а тільки потім прийшли солдати й танки. Це той досвід, яким ми можемо ділитися”, – зауважив віцепрем’єр міністр України.

    При цьому, топ-чиновник нагадав про кроки, які виконує України для збереження зв’язку з корінними народами окупованих Росією територій.

    “Вже розроблено і внесено до парламенту проєкт закону про статус корінних народів. Це дуже важливо для кримських татар. Він обговорювався 30 років. Паралельно ми готуємо стратегію розвитку кримськотатарської мови на 10 років. Зараз ця мова у критичному стані”, – сказав міністр.

    Наостанок Олексій Резніков звернув увагу, що Україна максимально спрощує доступ до сервісів і державних послуг людей з тимчасово окупованих територій. Влада переводить такі ресурси у режим онлайн, щоб тримати контакт, навіть за умов тимчасово заблокованого кордону.

    Найсвіжіше

    Популярне