Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Ростовська єпархія РПЦ легалізувала черговий храм-самозабудову

    Російська православна церква продовжує нарощувати власні потужності у сфері володіння нерухомістю, при цьому, представники духовенства часто-густо нехтують чинним законодавством.

    Яскравим прикладом наведеного твердження свідчать дії Ростовської єпархії РПЦ, парафія храму новомучеників російських якої, порушивши законодавство, у підсумку легалізувала через суд дві самозабудови – храм площею 502,2 квадратних метра і будівлю притчового дому площею 320 квадратних метрів, пише “Панорама”.

    Відомо, що представники РПЦ не переймались тим, щоб отримати дозволи на будівництво вказаних будівель. З матеріалів арбітражної справи відомо, що 2010 року парафія, згідно з договором з Департаментом з майнових та земельних зносин (ДМЗЗ) Ростова, отримала у безоплатне користування ділянку землі площею 2,2 тисячі квадратних метрів.

    2012 року, термін користування землею було подовжено і в 2017 році парафія побудувала храмову будівлю разом з притчовим домом. А ще через три роки парафія звернулась до ДМЗЗ, щоб отримати документи на введення об’єктів в експлуатацію.

    Чиновники відмовили представникам духовенства, оскільки побудови були зведені без дозволу.

    Єпархія звернулась до суду, провела судову експертизу, яка виявила, що будівлі були побудовані без серйозних порушень, і виграла суд.

    У виданні наголошують, що такий метод в РПЦ використовують досить часто. У переважній більшості випадків храми будуються без будь-якої дозвільної документації, а потім легалізовуються через суд.

    Найсвіжіше

    Популярне