П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Лукашенко готовий запросити терористів “ЛНР” для допиту опозиціонера Протасевіча

    “Останній диктатор Європи” Аляксандр Лукашенко готовий запросити до Білорусі бойовиків терористичної організації “ЛНР” для проведення допиту затриманого опозиційного блогера Рамана Протасевіча.

    Про це він заявив в етері телеканалу “Беларусь-1” після зустрічі з Владіміром Путіним, пише “Українська правда” з посиланням на “Європейську правда” та “Коммерсантъ”.

    Така ініціатива Лукашенка пов’язана з тим, що опозиціонера, на додачу до основних звинувачень, підозрюють в участі у бойових діях проти проросійських терористів у складі добровольчого батальйону “Азов”.

    “На Донбасі проти цих персоналій відкрите кримінальне провадження. Я нагадав президенту Путіну, що є кримінальне провадження, і сказав, що якщо у них будуть питання до них – запрошуємо до нас, хай ставлять запитання”, – зазначив Аляксандр Лукашенко.

    Примітно, що слова “останнього диктатора Європи” цілком можна трактувати як крок до визнання терористичних організацій “Л/ДНР”.

    “Українська правда” нагадує, Раман Протасевіч – опозиційний активіст і блогер, був редактором телеграм-каналу “Нехта”, а згодом – телеграм-каналу “Беларусь головного мозга”. 23 травня літак, на якому він прямував з Афін до Вільнюса, під приводом повідомлення про замінування примусили до посадки в аеропорту Мінська. Білоруські силовики затримали Романа та його подругу.

    У подальшому Протасевічу висунули обвинувачення в організації масових заворушень та “групових дій, які грубо порушують громадський порядок” і внесли у список “осіб, причетних до терористичної діяльності”.

    1 травня терористична організація “ЛНР” заявила про відкриття кримінального провадження проти Рамана Протасевіча, звинувативши його в участі в обстрілах у складі добровольчого батальйону “Азов”.

     

    Найсвіжіше

    Популярне