П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    У РПЦвУ жаліються європейським організаціям, бо не хочуть вказувати, що підпорядковуються Москві

    У так званій «Українській православній церкві» (РПЦвУ) знову жаліються в європейські правозахисні організації, бо не хочуть вказувати у своїй назві підпорядкування Москві. Таке унормування назви, згідно зі статутом РПЦ, в Московському патріархаті назвали «порушенням прав» і «примусовим перейменуванням».

    Відповідна заява опублікована на офіційному сайті РПЦвУ.

    Крім того, там категорично відмовляються сприймати голосування релігійних громад (парафіян), які виявили бажання покинути Московський патріархат і перереєструвати статут на Православну Церкву України шляхом голосування. Для РПЦвУ, голосування за зміну приналежності парафії, традиційно назвали «захоплення храмів».

    Також у РПЦвУ вдають, що не розуміють, чому їхні парафії просять реєструвати вже із вказуванням в назві приналежності до керівного центру, що знаходиться в Росії.

    У Московському патріархаті впевнені, що держава проводить «дискримінаційну політику». Щоправда, в заяві до європейських інституцій у РПЦвУ не врахували і не розповіли, що на непідконтрольній Українській території (Крим і ОРДЛО) та ж сама «УПЦ МП» вказує у своїй назві приналежність до Московського патріархату.

    Найсвіжіше

    Популярне