Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Одеська єпархія ПЦУ привітала нового архієрея – єпископа Афанасія (Яворського)

    Одеська єпархія православної Церкви України привітала нового архієрея, якого 25 травня призначив Синод ПЦУ — єпископа Афанасія (Яворського).

    «Христос воскрес! З почуттям синівської любові і духовної радості висловлюємо Вам щиросердечні вітання у зв’язку з призначенням керуючим на кафедру Одеських Архієреїв […] Бажаємо Вам із постійним упованням на Бога невпинно трудитися на нелегкому шляху архіпастирського служіння та в усьому бачити Промисел Божий, Який кожного із нас веде до вічних осель», – йдеться у привітанні опублікованому на сайті Одеської єпархії ПЦУ у Фейсбуці.

    Там зауважили, що повнота Божественної Любові закликає людину до буття з однією метою – щоб вона була щасливою у вічному спілкуванні зі своїм Творцем і щоб у цьому земному житті людина реалізувала свій внутрішній потенціал, закладений в її богоподібності.

    У зв’язку з цим, новопризначеному владиці побажали, щоб немеркнуче світло Божественної Любові наповнювало кожну мить Його життя справжнім щастям.

    «Нехай Всемилостивий Господь подасть сили примножити ті численні таланти, якими Він обдарував Вас, а Всемогутня Десниця Божа супроводжує у нелегкому служінні на благо Церкви Христової, освячуючи і благословляючи кожен день і кожну мить Вашого життя, в тому числі відтепер і як єпископа Одеського та Балтського Православної Церкви України», – підкреслили в Одеській єпархії.

    Нагадаємо вакантну Хмельницьку кафедру очолить єпископ ПЦУ Павло (Юристий), який до того був керуючим Одеською єпархією. Відповідне рішення Синод ПЦУ прийняв 25 травня. Єпископ Афанасій (Яворський) до 25 травня 2021 року займався управлінням Луганською єпархією. На вакантну Луганську єпархію Синодом було обрано єпископа Лаврентія (Миговича), якого було звільнено з-поміж вікаріїв Київської єпархії ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне