Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Тисячі білорусів переїхали до України від початку протестів проти Лукашенка

    Тисячі білорусів переїхали до України від початку протестів у Білорусі. Йдеться переважно про молодих людей, які найчастіше їдуть до великих міст – Києва, Львова, Харкова, Дніпра, Запоріжжя та Одеси.

    «Я можу сказати, що у нас є міста, які люблять білоруси. Переважно це молоді люди, вони переїжджають до міста Лева (Львова – ред.), частина до Харкова, частина до Києва, невелика частина їде до Дніпра, Запоріжжя і є ще Одеса – де ми спостерігаємо наших друзів з Білорусі. Вони там оселяються, живуть, і, як я розумію, що якщо продовжиться те, що сьогодні є в Білорусі, вони можуть отримувати на певний проміжок часу тут можливість спокійно жити в демократичній країні», – заявив секретар РНБО Олексій Данілов.

    Відповідаючи на питання щодо кількості громадян Білорусі, які наразі переїхали до України, Данілов відповів: «Тут складно сказати на скільки це масово, тому що у нас немає відстеження кожного громадянина, ми демократична країна, але я можу сказати, що це тисячі», передає Укрінформ.

    У Білорусі з серпня 2020 року тривають масові протести проти фальсифікації результатів президентських виборів, на яких переможцем був оголошений Аляксандр Лукашенко. Режим застосовує проти демонстрантів жорстокі репресії та масово заарештовує їх.

    Найсвіжіше

    Популярне