Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Неочікуване прозріння: В РПЦ можуть вирішити припинити освячувати бомби та ракети

    Заступник глави Синодального відділу зі зносин церкви з суспільством та ЗМІ Московського патріархату Вахтанг Кіпшидзе анонсував імовірну відмову від практики освячення духовенством Російської православної церкви зброї масового ураження.

    Позицію представника РПЦ наводить “Интерфакс-Запад”.

    Кіпшидзе повідомляє, що пленум Міжсоборної присутності, який відбувся у Москві, затвердив документ “Про благословення православних християн на виконання військового обов’язку”, яким було запропоновано благословляти не зброю, а військовослужбовців на службу.

    “Має бути виключено з пастирської практики освячення будь-якої зброї, застосування якого може призвести до загибелі невизначеної кількості людей, у тому числі, зброї масового ураження”, – зазначається у документі, який цілком імовірно буде затверджений на Архієрейському соборі РПЦ, проведення якого заплановане на середину листопада 2021 року.

    Разом з тим, духовенство РПЦ може звершувати освячення та благословення засобів пересування, які використовуються військовиками на суші, морі, у повітрі, оскільки, у такому разі, мова йде не про освячення гармат, бомб чи ракет, а про збереження життя військовослужбовців.

    Найсвіжіше

    Популярне