Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    У РПЦ поскаржилися на “розкольників”, які попри заборону в служінні звершують таїнства та обряди

    Кінешемське єпархіальне управління Російської православної церкви поінформувала громадскість, що в селі Чіхачьово Іванівської області продовжується практика звершення таїнств та обрядів, які “імітують православні”.

    Про це пише “IvanovoNews” з посиланням на інтернет-ресурс єпархії.

    У повідомленні йдеться, що “богослужіння” звершують заборонені у служінні схіархімандрит Іоаннікій (Єфіменко), єромонах Сєргій (Режмерита) та позбавлений сану монах Пьотр (Рубан).

    “Дані обряди являються неканонічними і безблагодатними, а віряни, які приймають у них участь, залучаються вищевказаними особами у блюзнірство та церковний розкол”, – повідомили у Кінешемській єпархії РПЦ.

    Нагадаємо, 12 січня 2021 року скандально відомого схиархімандрита Іоаннікія (Єфіменка) було визнано винним у порушенні священничої присяги, монашої обітниці, низки Апостольських правил і правил Вселенських Соборів. На підставі викладеного, церквоний суд прийняв рішення позбавити сану вказаного клірика.

    Сам судовий процес розпочався у жовтні минулого року, коли стало відомо, що депутат Державної Думи РФ Євгеній Марченко надіслав запит до правоохоронних органів з проханням перевірити Свято-Нікольський монастир в селі Чіхачьово Іванівської області на предмет сектантської діяльності.

    Правоохоронці РФ провели низку обшуків приміщень обителі, в тому числі, келії намісника обителі. Під час слідчих дій було виявлено і вилучено близько 2 мільйонів російських рублів (приблизно 720 тисяч гривень), а у келії намісника було виявлено дві одиниці травматичної зброї без відповідних дозвільних документів на них.

    Згодом, в Кинешемській єпархії РПЦ заборонили скандального намісника монастиря в служінні. Проте, схиархімандрит Іоаннікій (Єфіменко) оголосив, що буде продовжувати звершувати богослужіння у “своєму” храмі, мовляв, єпархіальні заборони його не турбують, оскільки Бог не забороняв йому служити.

    Найсвіжіше

    Популярне