П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Онуфрій навіть не є предстоятелем РПЦвУ, – священник Євгеній Зотов

    Священник, який у травні 2021 року приєднався до Православної Церкви України і продовжує служити на Київщині у селі Фарбоване, у інтерв’ю Духовному Фронту України розповів, що митрополит Онуфрій навіть не може вважатися предстоятелем РПЦвУ, а його титул “Блаженнійший” є внутрішнім.

    «Так виходить, що Онуфрій не є предстоятелем церкви. І статус Блаженнійшого в Росії не підтверджений. Тут його називають Блаженнійшим, але для Росії він просто Високопреосвященнійший, рядовий єпископ Російської церкви», – сказав отець Євгеній.

    Він додав, що в Україні священники РПЦ спершу згадують ім’я Московського патріарха Кіріла, як предстоятеля своєї церкви, а вже потім ім’я митрополита Онуфрія (Березовьского).

    «…Перше Кирила, а потім Онуфрія. Тобто вони спочатку поминають предстоятеля (Кіріла, – ред. ДФУ), а потім його (Онуфрія, – ред.) як правлячого архієрея з особливим статусом», – пояснив отець Євгеній.

    Крім того, священник підкреслив, що статус “Блаженнійший” для Онуфрія, є його внутрішнім титулом в Україні, а в Росії такого титулу за Березовським ніхто не визнає.

    «Так. Це тільки внутрішній. Для родини. Я в себе в родині можу бути і патріархом», – сказав священник ПЦУ.

    Читайте повне інтерв’ю священника на нашому сайті.

    Найсвіжіше

    Популярне