Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Грузія відзначила 30-ту річницю державної незалежності

    У середу 26 травня 2021 року Грузія відсвяткувала День державної незалежності. З нагоди свята у Тбілісі відбулись урочисті заходи, на яких перебувала українська делегація на чолі з Міністром оборони України Андрієм Тараном.

    Як інформує українське оборонне відомство, цього дня на площі Свободи в грузинській столиці відбулась церемонія прийняття присяги новобранцями сил оборони Грузії.

    Фото: Міністерство оборони України

    Після цього, посадові особи Грузії, українська делегація та інші офіційні гості у Кафедральному соборі Святої Трійці вшанували пам’ять головнокомандувача Першої Грузинської демократичної республіки генерал-майора Георгія Квінітадзе.

    Окрім цього, Андрій Таран відвідав Військового реабілітаційного центру імені Національного героя Грузії Маріам (Маро) Макашвілі та вручив відомчі відзнаки і нагороди України військовослужбовцям та цивільному персоналу оборонного відомства Грузії за вагомий особистий внесок у розбудову і підтримання двостороннього співробітництва між державами.

    Не забули українці привітати грузинів і у Києві.

    Минулої ночі з 00:00 до 03:00 адміністративна будівля Київської міської ради була підсвічена кольорами державного прапора Грузії.

    У повідомленні на сторінці КМР у Фейсбук йдеться, що цього року Грузія, як і Україна, відзначає 30-ту річницю проголошення незалежності.

    “Торік у Тбілісі під час головного державного свята нашої країни 24 серпня найвища будівля грузинської столиці – телевежа – була освітлена в кольори українського прапору”, – написано у привітанні Київської міськради.

    Найсвіжіше

    Популярне